Archives

now browsing by author

 

CARA PALING JIMAT DAN CEPAT SELESAIKAN MASALAH ENJIN KASAR DAN BISING

136993742_636901227037769_7396257067298833816_n

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pastinya zaman kini, kenderaan seperti kereta dan motorsikal menjadi salah satu kewajipan bagi sistem pengangkutan kita seharian. Tahukah anda, setiap kali kita menggunakan kenderaan, enjin akan mengalami kemerosotan dari segi kelancaran kerana wujudnya geseran di dalam komponen utama enjin terutama piston dan blok enjin.

Geseran ini akan menjadikan dinding blok yang bergeser dengan piston akan bercalar sekali gus membuatkan enjin akan menjadi kasar dan bising. Geseran ini juga membuatkan kompresi dalam enjin menurun dan membuatkan enjin menjadi berat dan akhir sekali menjadikan penggunaan bahan bakar (petrol atau diesel) meningkat.

136968555_421234835610074_1092568131240947635_n

Keadaan ini pasti dirasai oleh kita semua yang memiliki kereta dan motor. ” Dulu masa baru beli, rasa senyap je enjin..rasa smooth je..tak kasar. Tapi sekarang dah 2-3 tahun guna, rasa macam kasar la..rasa macam bising laa..”
Memperkenalkan produk terbaru dari kami, hasil usaha sama dari pengeluar pencuci karbon enjin dikenali di Malaysia Zero Carbon dan Draxx Oil iaitu FiXX7 Engine Friction Modifier.
136693793_250856333056914_1893118652121356767_n

FiXX7 dirumus khas sebagai agen pengurang geseran antara komponen dalaman enjin yang berfungsi untuk melancarkan pergerakan enjin, mengurangkan suhu enjin, mengurangkan bunyi bising enjin & memanjangkan jangka hayat enjin. Teknologi ini bertindak sebagai ‘Suspended Material” yang berada di antara minyak enjin & komponen metal di dalam enjin menjadikan geseran antara kedua-dua material ini lebih licin dan lancar. Cara penggunaannya amat mudah iaitu hanya masukkan FiXX7 ke dalam enjin anda melalui penutup minyak enjin.

136993742_636901227037769_7396257067298833816_n

Cara-Cara Penggunaan FiXX7:

  1. Panaskan enjin 5-10 minit.
  2. Matikan enjin setelah mencapai suhu standard kepanasan enjin.
  3. Buka penutup minyak hitam (Engine Oil) & tuangkan FiXX7 Engine Friction Modifier ke dalam enjin.
  4. Tutup penutup minyak hitam & hidupkan enjin anda.
  5. Pandu kenderaan anda 5k-10km & proses selesai. Rasakan perbezaannya.

FiXX7 ini sesuai untuk semua jenis kenderaan petrol dan diesel.

CLICK LINK DIBAWAH UNTUK VIDEO CARA-CARA PENGGUNAAN FIXX7

https://www.youtube.com/watch?v=-Ro44I0Et7g

7 Kesan Positif Menggunakan FiXX7:

  1. Enjin menjad lebih senyap & lancar.
  2. Mencegah & mengurangkan calar halus akibat geseran.
  3. Mengurangkan suhu kepanasan enjin.
  4. Enjin kembali berkuasa & ‘pickup’
  5. Menjimatkan penggunaan bahan bakar.
  6. Memanjangkan jangka hayat enjin
  7. Mengurangkan bunyi ‘Tappet” atau ‘Hydraulic Lifter’

119560321_1241191006234179_9067133901757214492_n

120563677_810966713009345_4228415642543755715_n

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi Hotline kami di +60179141261 atau +60199163005

ENJIN ANDA RASA BERAT?ENJIN RASA KURANG PICKUP?MINYAK SEMAKIN KUAT?PILIHAN CARBON CLEANER TERBAIK.

4

Antara masalah-masalah jika anda beli kenderaan `secondhand (terpakai) atau anda dah guna kenderaan anda lebih dari 3-4 tahun adalah enjin semakin rasa berat. Hal ini juga menyebabkan penggunaan minyak semakin meningkat.

Kajian menunjukkan:
SEMAKIN jauh perjalanan kenderaan anda,
SEMAKIN tebal karbon yang terbentuk,
SEMAKIN berat rasa enjin anda,
SEMAKIN kuat penggunaan minyak anda.

Kini, anda boleh #JIMAT ribuan ringgit hanya untuk pulihkan kembali PICK-UP & PENJIMATAN kereta atau motorsikal kesayangan anda. Boleh diguna utk semua jenis enjin dan jenama kenderaan yer. #SHARE info ini supaya boleh membantu rakan-rakan anda yang lain.

4

MEMULIHKAN SEMULA PICK-UP & PENJIMATAN PETROL / DIESEL ENJIN KENDERAAN ANDA.

Sebelum tu bantu #LIKE#FOLLOW & #SHARE pages kami ini. Terima kasih.

https://www.facebook.com/zerocarbonmalaysia/

8

Mesti ramai yang kalau ditanya pasti sayang kereta atau motor mereka.. Mesti nak bagi service on time..minyak hitam yang terbaik nak bagi smooth.Selain itu, guna pelbagai toyol nak bagi kereta pickup dan smooth. Tapi semua ini akan tambah baik jika anda fokus pada Nadi Utama enjin anda iaitu pembakaran dalam enjin yang menjadikan enjin itu bergerak. Iaitu ruang pembakaran enjin yang hanya `overhaul` sahaja boleh `access` kepada ruang di sini. Ruang ni PERLU anda FOKUS dahulu baru 100% syok guna toyol-toyol yang lain.

6

Tahukah anda, anda boleh pulihkan semula presasi asal enjin kereta atau motor anda tanpa buat `overhaul` & tukar enjin. Yang penting syaratnya adalah enjin anda tidak ada masalah makan minyak hitam, sudah mengeluarkan asap putih atau `leaking` antara head dan block enjin. Jimat MASA & DUIT anda. 15 minit dah siap.

10

Zero Carbon ini sesuai untuk semua jenis kenderaan PETROL & DIESEL.

Zero Carbon mempunyai pengiktirafan & pensijilan dari SIRIM MALAYSIA BERHAD. Diasaskan oleh anak bumiputera muslim dan sudah berada dalam pasaran sejak 7 tahun yang lalu.

7

9

Jika anda berminat untuk menjadi usahawan Zero Carbon atau nak beli untnk kenderaan anda boleh terus wasap #HOTLINE kami di

?www.wasap.my/60179141261/minatzc
?www.wasap.my/60179141261/minatzc
?www.wasap.my/60179141261/minatzc

MASALAH ENJIN SEMAKIN BERAT KURANG PICKUP & MINYAK KUAT?

Slide5

Kereta atau motorsikal adalah kenderaan yang menjadi keperluan kita pada masa kini.  Ada antara kita yang mementingkan penjagaan kenderaan ini dan ada juga antara kita yang langsung tidak mengambil endah akan penyelenggaraan enjin mereka. Slide5

Tahukah anda selain penjagaan minyak enjin (minyak hitam) dan minyak gearbox, anda juga perlu membersihkan karbon yang terbentuk. Antara salah satu cara yang memang terkenal adalah dengan melakukan `top overhaul` bagi memastikan ruang pembakaran ini kembali kepada asal. Dari situ pembakaran akan lebih sempurna dan kondisi enjin akan dikembalikan ke tahap asal. Namun, cara ini agak mahal dan mengambil masa yang lama untuk disiapkan. Paling cepat adalah 3-4 hari. Kecuali enjin anda mengalami masalah makan minyak hitam atau kebocoran pada `valve seal` dan `piston ring`.

Slide8

Tahukah anda bahawa karbon yang terbentuk jika dibiarkan terlalu lama boleh memudaratkan enjin anda dan membuatkan kos penyelenggaraan akan amat tinggi di masa akan datang.

Slide6

Kini anda tidak perlu risau lagi. Zero Carbon alternatif `top overhaul` yang direka bagi menggantikan proses konvesional tersebut. Zero Carbon selamat dan boleh digunakan oleh semua jenis jenama kereta tidak kira petrol atau diesel dan motorsikal. Zero Carbon selamat untuk enjin anda kerana mempunyai pensijilan dari Jabatan Mekanikal & Automotif dari SIRIM Malaysia.

ZERO CARBON PIC PRODUK

Slide22

Dengan menggunakan Zero Carbon, enjin anda akan lebih pickup, senang memotong dan menaiki bukit dan penggunaan minyak lebih optimum dan menjimatkan kembali kepada keadaan asal.

1

Jom tengok salah satu video penerangan berikut:

VIDEO TESTIMONI KERETA

https://www.youtube.com/watch?v=N1I1shK7oOE&t=4s

VIDEO TESTIMONI MOTORSIKAL

https://www.youtube.com/watch?v=sZqMcvVm1iM&t=4s

Jadi, jika anda berminat, boleh hubungi wakil pengedar sah kami yang terdekat dengan menekan link berikut.

http://zerocarbon.my/about/agent/

SILA LIKE FACEBOOK PAGES KAMI

https://www.facebook.com/zerocarbonmalaysia/

BERMINAT MENAMBAH PENDAPATAN DAN MENJADI EJEN?

HUBUNGI KAMI DI 03-38857256 ATAU 017-9141261

PELUANG MENJADI STOKIS ZERO CARBON MALAYSIA – JOM CARI DUIT TAMBAH

PROMOSI STOKIS NOV 2017

KAMI MENCARI 25 ORANG SAHAJA STOKIS BARU UNTUK KAWASAN BERIKUT..!!!!! SIAPA CEPAT DIA PUNYA…!!!

Pastinya ramai rakan-rakan diluar sana yang masih tercari-cari peluang perniagaan bagi menjana pendapatan sampingan bagi seisi keluarga. Ramai juga yang membuat 2-3 kerja dalam satu hari dan terpaksa rehat 2-3 jam sahaja. Ini adalah faktor ekonomi yang memaksa kita berlumba-lumba untuk selesakan diri dan keluarga sesuai dengan taraf hidup di tempat masing-masing.

PROMOSI STOKIS NOV 2017

Sehubungan itu, Zero Carbon Malaysia dibawah kelolaan RH Evolution Resources,  Ketua Pegawai Eksekutif Mohd Hizir Arafat bin Tambun dan dibantu oleh Pengarah Urusan Muhammad Radzhi bin Abd Rahman bersama-sama Crew Zero Carbon Malaysia yang lain berbesar hati menawarkan tawaran bagi anda yang ingin menjadi Stokis kami.

19022390_1894965793861362_1917953447_o

Apa yang menarik adalah Promosi ini dibuat sempana ulangtahun ke-4 Zero Carbon Malaysia dan melalui promosi ini anda berpeluang menjadi stokis dengan diskaun yang tinggi dalam sejarah penubuhan Zero Carbon.

23140272_140876816639378_1335928271_n

 

11947516_1337601332931147_167113802540007249_n

Zero Carbon Malaysia membawa konsep ‘Retail Business’ dimana anda tidak perlu risau dengan maslah penipuan sistem Multilevel Marketing (MLM) atau sistem pairing dan sebagainya. Jika anda berminat, kami amat memerlukan stokis tambahan di kawasan berikut:

KUALA LUMPUR & SELANGOR

  1. Ampang
  2. Rawang
  3. Sungai Buluh
  4. Gombak

NEGERI SEMBILAN

  1. Senawang
  2. Nilai

MELAKA

  1. Bandar Melaka

PAHANG

  1. Kuantan
  2. Pekan
  3. Temerloh
  4. Bentong

TERENGGANU

  1. Kuala Terengganu
  2. Kerteh/Dungun
  3. Kemaman

KELANTAN

  1. Kota Bahru
  2. Pasir Puteh
  3. Machang

PERAK

  1. Ipoh
  2. Manjung
  3. Tjg. Malim

PENANG

  1. George Town
  2. Seberang Prai

KEDAH

  1. Alor Setar

SABAH

  1. Kota Kinabalu

Sarawak

  1. Kuching

Jika anda berminat untuk menjadi stokis zero carbon, hubungi  ATAU click link whatapps berikut:

010-7806501 (En. Radi)

www.wasap.my/60107806501/nakjadistokis

011-1066 5019 (En. Khairul Amin)

www.wasap.my/601110665019/nakjadistokis

011-1881 6412 (En. A.K)

www.wasap.my/01118816412/nakjadistokis

TUKAR ENJIN LAMA JADI BARU DENGAN ZERO CARBON DALAM MASA 15 MINIT

21752428_517647251919823_6019779560536257517_n

Pastinya anda pelik mendengar kenyataan jika enjin kereta atau motosikal anda yang lama boleh bertukar kepada yang baru dalam masa 15 minit sahaja…!!! Dengan kata lain selepas 15 minit enjin anda akan kembali berkuasa dan jimat minyak.

21752428_517647251919823_6019779560536257517_n

Ya, pastinya bukan lah satu perkara yang pelik dengan Zero Carbon Produk Pembersih Enjin No.1 di Malaysia ini. Bermula dipasaran pada 2013 dan kini sudah 4 tahun dipasaran. Mempunyai pensijilan daripada SIRIM Malaysia (Jab. Mekanikal & Automotif) membuktikan Zero Carbon adalah produk yang berkualiti tinggi untuk kereta dan motosikal kesayangan anda.

20031646_278644665946558_5653482167491585365_n

Zero Carbon Malaysia adalah produk keluaran syarikat bumiputera iaitu RH Evolution Resources. Mohd Hizir Arafat bin Tambun selaku Ketua Pegawai Eksekutif dan dibantu oleh Pengarah Urusan Muhammad Radzhi bin Abd Rahman.

11295576_1681105052118441_3019305936914881585_n

Bagi anda yang ingin membeli Zero Carbon ini, pihak kami ada menyertakan khidmat POS LAJU terus ke rumah anda. Disamping itu, anda boleh mendpatakan Zero Carbon secara ‘Cash On Delivery (COD)’ jika anda berada berdekatan dengan wakil pengedar sah kami dengan merujuk senarai wakil pengedar kami disini:

http://zerocarbon.my/about/agent/

17155363_215681848909507_4081560795279557310_n

Kami juga mengalu-alukan anda yang ingin menambah pendapatan sampingan secara pasif dengan Zero Carbon. Zero Carbon Malaysia adalah satu kumpulan yang kuat kerjasama berkumpulan nya dan mempunyai ahli yang sentiasa ‘supportive’ selagi mana anda ingin memajukan diri dan berjaya.

17203233_215682085576150_4242993329309253289_n

Jika anda berminat untuk mencari duit lebih atau pendapatan sampingan bercorakkan ‘Retail Business’, Zero Carbon Malaysia adalah platform yang terbaik apatah lagi anda meminati dunia Automotif dan Permotoran. Ia adalah kelebihan untuk anda.

A5 Flyers (Zero Carbon)-01

Jika ingin buat duit lebih dengan Zero Carbon anda juga boleh menghubungi wakil pengedar sah kami yang berdekatan dengan anda. Mereka akan bantu anda daripada permulaan langkah pendaftaran sehinggalah anda boleh menjana pendapatan minima 4 angka dengan Zero Carbon Malaysia.

A5 Flyers (Zero Carbon)-02

ZERO CARBON PAKAR PEMBERSIH KARBON ENJIN NO.1 DI MALAYSIA

Zero Carbon adalah produk pembersih karbon no.1 di Malaysia. Produk ini dikeluarkan oleh RH Evolution Resources dan sudah beroperasi lebih dari 3 tahun. Pelbagai kejayaan telah dicapai dan produk ini telah mendapat kepercayaan oleh pelbagai jenis pemilik kenderaan termasuklah kereta atau motosikal jenama antarabangsa mahupun tempatan. Produk yang mendapat pensijilan dari SIRIM Malaysia ini selamat digunakan untuk pelbagai jenis enjin dan pemilik akan merasai kesan yang cepat dan serta merta daripada segi prestasi dan penjimatan bahan api sesebuah enjin.

Jom saksikan video ini.

 

Untuk mendapatkan Zero Carbon atau ingin menjadi wakil pengedar sah anda bolehlah menghubungi wakil pengedar kami yang berdekatan dengan menekan link ini.

http://zerocarbon.my/about/agent/

ZERO CARBON AUTOSHOW 2016 – JULUNG-JULUNG KALI..!!!!

14797532_1763456270585551_255364090_n-1

Zero Carbon Malaysia amat sinonim dengan sokongan kuatnya kepada pelbagai jenis industri permotoran sehinggalah aktiviti kemasyarakatan. Disamping fokus utamanya dalam perniagaan, Zero Carbon Malaysia sentiasa berganding bahu bersama-sama rakan-rakan permotoran memastikan permotoran negara sentiasa di platform yang positif disamping memanjangkan tali persahabatan dalam permotoran.

14797532_1763456270585551_255364090_n-1

Buat julung-julung kalinya pada hujung tahun 2016 ini, Zero Carbon Malaysia akan mengadakan Autoshow Zero Carbon 2016 dianjurkan bersama-sama sahabat permotoran Budak Kereta Geng Kita (BKGK). Acara ini akan diadakan di Senawang, Negeri Sembilan pada 3 Disember 2016 bermula jam 9 pagi bertempat di Econsave, Senawang, Negeri Sembilan.

14805567_1763456280585550_996814497_n

Pelbagai aktiviti dan juga pelbagai hadiah menarik yang ditawarkan termasuklah wang tunai bagi 5 Pemenang bagi setiap kategori.

14805411_1763456230585555_936095396_n

Bagi tahun 2017 pula, jadual Zero Carbon Malaysia sudahpun dipenuhi dengan pelbagai aktiviti permotoran. Jadi teruskan menyokong kami. Melalui kepakaran kami, enjin anda lebih pickup dan jimat minyak semula seperti enjin baru.

Jumpa Kami DISANA..!!!!

TEAM DRIFT ZERO CARBON B.O.S GARAGE – TAHNIAH..!!!

14572142_1085735468142178_1389197485911064649_n

Zero Carbon adalah Produk Pembersih Karbon Enjin No.1 di Malaysia. Dibawa khas oleh RH Evolution Resources dibawah pengurusan Ketua Pegawai Eksekutifnya iaitu Encik Mohd Hizir Arafat bin Tambun. Dibantu oleh Pengarah Urusan, Muhammad Radzhi bin Abd Rahman.

14572142_1085735468142178_1389197485911064649_n

Zero Carbon Malaysia memacu industri permotoran negara dengan penglibatan dalam pelbagai sukan permotoran seperti Drift, Autoshow dan sentiasa memberikan sokongan kepada rakan-rakan permotoran yang lain.

14483748_1753517628246082_1202517311_n

Baru-baru ini Oktober yang lepas, Team Drift Zero Carbon B.O.S Garage dengan jentera Nissan Silvia dipandu oleh Mohd Ikhwanul Azwan bin Omar, 22 tahun telah merangkul naib johan di Melaka Drift Battle sempena Hari Sukan Negara 2016 dan Pendang Drift Challenge. Apa yang menarik adalah Jentera Drift ini telah disuntik dengan Zero Carbon Produk Pembersih Karbon Enjin No.1 di Malaysia.

14900511_1101033746612350_640522264655624294_n

Ini telah membuktikan bahawa Zero Carbon terbaik dilitar Drift dan ia juga boleh digunakan pada kereta atau motosikal kegunaan harian anda.

Lagi Zero Lagi Hero

oft

TEMUI TEAM DRIFT ZERO CARBON B.O.S GARAGE DI MALAYSIAN DRIFT CHALLENGE 2016

Temui Team Drift Zero Carbon B.O.S Garage di Malaysia Drift Challenge 2016 di MiTC Melaka pada 24 & 25 September 2016 ini. Zero Carbon bukan sahaja komited dalam memberikan khidmat profesionalnya kepada pelanggan yang inginkan prestasi enjin pickup semula dan penjimatan minyak kepada clientnya tetapi sentiasa komited dalam setiap acara permotoran di Malaysia Salah satunya adalah Sukan Drift.

14247904_171123623293897_1343743990_o

Jentera Nissan Silvia 200SX bernadikan enjin SR20 Turbo 250HP diberikan kepercayaan untuk dipandu oleh Mohd Ikhwanul Azwan bin Omar, 22 tahun. Remaja lepasan Diploma Agroteknologi dari Kolej Polytech MARA Kota Bahru ini adalah anak kelahiran Kedah dan telah mula berjinak-jinak dalam arena drift sejak umur beliau 19 tahun. Beliau kini giat berlatih dan banyak menyertai pertandingan-pertandingan yang banyak dianjurkan dalam negara kita sebagai platform untuk beliau mengasah bakat dan teknik-teknik drift yang baik.

14315520_171123609960565_1821118562_o

Team Drift Zero Carbon B.O.S Garage juga berkesempatan untuk dipaparkan di dalam Majalah Permotoran Hypertune dan Shift baru2 ini Edisi September 2016. Tahniah di ucapkan kepada semua Crew.

JUMPA DI MELAKA…!!!!

ZERO CARBON DI PERAK RETRO FEST MERIAH…!!! TERKENANG KENANGAN DULU KALA

Retro…Pasti nya berkait rapat dengan Evergreen atau juga boleh dikaitkan dengan klasik. 21 Ogos 2016 yang lepas, Zero Carbon Malaysia berkesempatan sekali lagi bersama-sama rakan-rakan permotoran di Utara Tanah Air. Kali ini event ini lebih unik dan diadakan di Bukit Merah Lake Town Resort.

14040145_1183479045049756_308957126122016062_n

Event yang mengumpulkan seluruh kereta-kereta retro ini. Bukan setakat kereta, motorsikal retro jugak boleh disaksikan disini. Dengan pengurusan GM Management, event ini berjalan dengan lancar dan Zero Carbon Malaysia amat berterima kasih kerana di jemput bersama-sama memeriahkan lagi acara yang diadakan sebagai Penaja Bersama.

13754448_1031697860212606_896958431281616015_n

Diharapkan, acara sebegini diteruskan bagi memastikan kereta atau motosikal lama yang terus diminati dan menjadi satu hobi yang positif di kalangan rakyat Malaysia.